Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-11-2008  

Pius X wint voorronde 'Debaters'

 

ALMELO - Drie keer winst in drie wedstrijden. De debaters van het Pius X College blijken mee te kunnen op het hoogste niveau. De Almelose debatclub plaatste zich gisteren letterlijk en figuurlijk zeer overtuigend voor de eindronde van het NK Debatteren: een heuse teamprestatie, dankzij de magnifieke inzet van de hele Piusdebatclub (en de betrokken medewerkers van school!). Op 6 december is het spannende vervolg bij de eindronde in universiteitsstad Leiden. Dat smaakt naar meer!

Merle Jannink, Nienke Kral en Ewout Lubberman vertegenwoordigen het Pius X College. Zij zijn als deelnemers geselecteerd uit de Piusdebatclub, die rond de dertig geestdriftige deelnemers telt. Debatleider Nico van der Woude is niet zonder reden trots op ‘zijn’ debaters: "Geweldig! Maar het verbaast me eigenlijk niet. Talent hebben ze zeker en we zijn ook al een tijdje onderweg met de voorbereiding. Er is fanatiek getraind en de doorwrochte inhoudelijke benadering van de laatste twee weken maakt, dat onze debaters op landelijk niveau een hartig woordje mee kunnen spreken."
Van der Woude benadrukt in zijn dankwoord overigens ook, dat dit toch eerst en vooral een gezamenlijke overwinning is. Een reserveteam van het Pius streed onverwacht mee, omdat een deelnemende school afzegde. Sophie Slot, Marieke Kral en Liselot Keizer wonnen puur op hun debatkunde zowaar ook nog een wedstrijd: een ongekende prestatie! Verder liet Serop Lazarian zich in het ballondebat van zijn fraaiste kant zien.
De leden van de debatclub die vandaag (nog) niet aan het woord kwamen, droegen op vele manieren hun steentje bij aan de omvangrijke organisatie van de geslaagde voorronde.

Meer informatie: www.debatinstituut.nl  

Archief
Terug naar vorige pagina