Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-02-2023  

Oude pand Van Goinga uitgebrand

Politie trof ongedeerde persoon aan
 

ALMELO – Een fikse brand heeft vanmiddag het oude pand aan de Oude Veemarkt van de vroegere apotheek Van Goinga, in de as gelegd. De apotheek zelf zit al jaren onder de naam Service Apotheek De Kolk in het gelijknamige medisch centrum iets verderop in de Bornerbroeksestraat.

De politie trof na het alarm rond 15.00 uur een onbekende persoon aan in het pand. Deze bleek ongedeerd. Het leegstaande pand heeft geen woonvergunning , dus het is de vraag wat deze persoon daar deed. De politie ontfermde zich derhalve over de aangetroffene.

De felle brand ging met veel rook gepaard en was van verre al waar te nemen. Met veel inzet kreeg de brandweer het vuur vrij snel onder controle. Ook wordt nog onderzocht hoe de brand is ontstaan.

Het pand, dat als verloren beschouwd kan worden, ligt pal naast een braakliggend terrein dat door woningstichting Beter Wonen ontwikkeld wordt. Ook de nabije Kolkschool wordt getransformeerd in een modern appartementengebouw, waarbij de historische gevel wordt gespaard.

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina