Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-02-2023  

Noodfonds energiekosten gestart

 

DEN HAAG - Hogere lonen en hogere uitkeringenten ten spijt, is voor de lagere inkomens niet voldoende om rond te komen.Inflatie zoals forse prijsstijgingen voor levensonderhoud en energie levert de minima de nodige hoofdbrekens op.
Reden voor het Rijk om samen met de energieleveranciers een tijdelijk noodfonds in het leven te roepen. Het fonds ging eergisteren van start.Lagere kwetsbare inkomensgroepen tot 200 procent van hetsociaal minimum inkomen kunnen hier een beroep op doen.
De bijdrage uit het tijdelijke noodfonds 2023 voor een eenpersoons huishouden bedraagt maximaal 2.980 euro en voor meerpersoonshuishoudens 3.794 euro.
Een punt van kritiek is er ook ten aanzien van de aanvraag van het noodfonds. Dat kan namelijk alleen digitaal en daar hebben veel digibeten problemen mee. Bovendien zijn er nog principiële weigeraars van de DiGid-code. Die invoering is niet wettelijk verplicht en het Rijk zou dus ook moeten voldoen aan een schriftelijke aanvraag.
Denkt u in aanmerking te komen - u moet wel bijvoorbeeld eerst zorgtoeslag en/of andere toeslagen hebben verkregen -  test het gratis op: www.geldfit.nl/test/.
Aanmelden moet u zelf doen en kan op geldfit.nl/tijdelijk-noodfonds-energie/ hier kunt u ook meer informatie vinden over het noodfonds.


Gemeenteloket energie voor ondernemers
Ondernemers in Almelo die moeite hebben met het betalen van de energierekening, kunnen ondersteuning aanvragen via het gemeentelijk loket www.almelo.nl/steunfonds

<< Bij Almelo Sociaal kan men u ook helpen in het 'sociale woud' van vragen.

Archief
Terug naar vorige pagina