Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-09-2020  

VVD: één corporatie, minder sociale huurhuizen


Ook deze woningen aan de Parallelweg werden gesloopt.
Op de Kerkelanden renoveerde Beter Wonen in het eerste decennium van deze eeuw alle portiekwoningen om van drie woningen er twee te maken. Ook werd er aan de Thorbeckelaan een groot flatgebouw gesloopt. Elders in Almelo sloopte Beter Wonen meerdere flatgebouwen om er deels nieuwe grondgebonden woningen voor terug te bouwen. Aan de Jan Vermeerstraat bleef het bij het slopen van drie flatgebouwen.
 

ALMELO – De VVD in Almelo wil dat de woningbouwcorporaties St. Joseph en Beter Wonen zo snel mogelijk gaan fuseren. De huisvesters van de mensen met lagere inkomens, moeten volgens die visie er tevens voor zorgen dat zij als gefuseerde organisatie ook nog eens gezamenlijk krimpen in het aanbod van sociale huurwoningen.

VVD-raadslid Martijn Makkinga, die het standpunt schriftelijk verkondigde, stelt dat Almelo teveel sociale huurwoningen heeft in verhouding met de buurgemeenten. De stad zou mede daardoor in financiële moeilijkheden zitten.

De kritiek kwam uit onverwachte hoek.
Mr. W.P. van der Elst, oud- afdelingsvoorzitter van de VVD en huidig voorzitter van het bestuur van de Stichting Huurdersplatform Beter Wonen, is het niet eens met de visie van zijn partijgenoten. Hij reageert in Tubantia dat Makkinga de plank volledig misslaat ten aanzien van het ‘moreel appèl’ om beide corporaties te willen laten fuseren;    ,,Daarmee bewijst hij de huurders van de corporaties op dit moment bepaald geen dienst. Een fusie zou nu geen enkele meerwaarde hebben.” Van der  Elst betoogde verder dat beide corporaties juist uitstekend samenwerken ten bate van de huurders van sociale huurwoningen. In de eerste publicatie in Tubantia, wees Van der Elst er samengevat tevens op, dat het eerst van belang zou zijn dat beide corporaties financieel even gezond zouden moeten zijn. Die strofe werd later door Tubantia geschrapt in de publicatie (op internet).

Lees ook:
Huren omlaag voor 260.000 sociale huurders met een te laag inkomen
Protest tegen sloop oudere sociale huurwoningen in Haaksbergen
 

Archief
Terug naar vorige pagina