Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-03-2020  

Almeloër wil burgemeester aanklagen

 

ALMELO – De Almelose juridisch adviseur Marcel Middelkamp wil burgemeester Arjen Gerritsen en de gemeenteraadsleden aanklagen, zo stond vandaag in Tubantia te lezen. Aanleiding de gemeenteraadsvergadering, zonder publiek maar wel te volgen via internet en met aanwezigheid van de pers, van maandagavond jl.
Zonder publiek vanwege de voorschriften bij de huidige coronacrisis maar wel met inachtneming van die voorschriften. Kortom alle 22 aanwezige raadsleden deden hun wettelijke plicht net zoals het kabinet en de Tweede Kamer ook haar wettelijke taken uitvoert ondanks de coronacrisis. Beleid en wettelijke besluitvorming is nu eenmaal aan tijdspaden en regels gebonden.

Desondanks is juridisch adviseur Middelkamp boos. Hij sprak al eens in tijdens een hoorzitting namens cliënten die hun panden hebben/willen opdelen voor kamerverhuur en ook namens zichzelf omdat hij zijn woning en bijbouw wil scheiden voor ander gebruik. De gemeenteraad heeft die inbreng gewogen en zo kwam uiteindelijk het raadsvoorstel tot stand dat wildgroei in kamerbewoning met vaak bijkomende overlast moet voorkomen en waartoe de gemeenteraad maandagavond besloot. Een besluit dat 'huisjesmelkers' in Almelo aan banden moet leggen.

Middelkamp vindt die gang van zaken, dat hij thuis volgde via internet, niet juist en wil nu een aanklacht indienen omdat de gemeenteraad onder aanvoering van de burgemeester, de maandagavond eveneens door het kabinet aangescherpte veiligheidsvoorschriften ivm corona aankondigde, volgens Middelkamp compleet negeerde. Of Middelkamp werkelijk tot aanklacht van burgemeester en raadsleden over gaat, is af te wachten. Of dat kans maakt verdient een groot vraagteken gelet op het bestuursrecht waaronder de overheden vallen. Temeer daar ook de in principe openbare rechtzaken door rechtbanken vanwege het coronavirus zonder publiek worden afgewerkt.

Archief
Terug naar vorige pagina