Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-02-2020  

Almelo banenmotor in Twente

 

ALMELO – Per hoofd van de bevolking telt de gemeente Almelo procentueel al jaren de meeste banen. Toch is dat voor de stad niet altijd zichtbaar in de periodieke banencijfers van het Werkplein en de statistieken van het CBS. Almelo heeft al jaren een maakindustrie en zelfs sterk groeiend op hoog niveau, maar de stad telt ook veel forensen uit de regio.
Toch is er nu voor de stad een lichtpuntje, kijkend naar de cijfers over 2019 van het CBS is het aantal werkzoekenden in de stad zelfs gedaald onder het landelijk gemiddelde van 3,8 procent uit 2018.  In een jaar tijd was de daling binnen Twente zelfs in Almelo het grootst met -1,1 procentpunt. Daarmee droeg Almelo flink bij aan het Twentse resultaat als geheel dat nu met 3,3 procent onder het huidige landelijk gemiddelde staat van 3,4 procent.
Ook Enschede scoorde positief met een daling van -0,8 procent terwijl Hengelo het wat moeilijker heeft van de grootste drie Twentse gemeenten met een daling van -0,5 procent naar 3,5 procent. Van de kleinere gemeenten telt Tubbergen procentueel het laagste aantal werkzoekenden met 2,2 procent. De gemeente Wierden zag het aantal werkzoekenden het minst dalen met een krappe -0,2 procent.
<< Bron: CBS/Kennispunt Twente

Archief
Terug naar vorige pagina