Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-02-2020  

TV-programma 'Opstandelingen' in Almelo

 

ALMELO – Het BNN/VARA programma ‘Opstandelingen’ met presentatrice Sophie Hilbrand trok gisteren door Almelo om vermeende bestuurlijke misstanden aan de kaak te stellen. Een van de interviews werd afgenomen met oud- wethouder (en raadslid van 1990 tot 2018) Huub Isendoorn over de sinds vele jaren voortsudderende ‘Poortaffaire’ tussen antiekhandelaar Stegehuis en de gemeente Almelo. Ook het conflict tussen ‘uitbater’ Quick van ‘Broodje bij de Brug’ in Aadorp kwam aan bod en natuurlijk werd een vergelijk gemaakt met anderen die zogenaamd wel alles voor elkaar krijgen.
Burgemeester Arjen Gerritsen liet zich niet voor het karretje spannen van de voormalige presentatrice van ‘Spuiten en Slikken’ mede vanwege o.a. de vele kritische noten over haar eerste uitzending van ‘Opstandelingen’ vorig jaar over de gemeente Bergen.
Gerritsen koos er voor om schriftelijk rijkelijk informatie te verstrekken over de gevoerde procedures en uitspraken in deze door Hilbrand opgevoerde en vermeende misstanden.
Wie zijn gal wil spugen over de gemeente Almelo, zal de komende weken de cameraploeg en Hilbrand nog wel tegen het lijf kunnen lopen, want er staan meerdere opnamedagen gepland.

Archief
Terug naar vorige pagina