Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-01-2020  

Elsevier: Pius X College VMBO is Superschool


Een trotse directeur Pieter van Schilt voor zijn school
 

ALMELO - Het Pius X College, locatie Catharina van Renneslaan, is door het opinieweekblad Elsevier uitgeroepen tot een van de 25 Superscholen in Nederland. Het Pius X is de enige school in Twente die het predicaat Superschool mag dragen. Het team docenten van het Pius X College is onmiddellijk door de directie getrakteerd. “Want het is hun prestatie. Zonder super gemotiveerde leerkrachten was dit niet gelukt.”

Elsevier Magazine dook voor een onderzoek naar de prestaties van scholen in het hele land in een berg cijfers van de Inspectie van het Onderwijs. Het verzamelde gegevens over een periode van drie jaar en onderzocht de scores op de vier belangrijkste terreinen. Er is gekeken naar de positie van leerlingen in het derde jaar ten opzichte van het advies van de basisschool (zitten de leerlingen hoger of lager dan het advies uit groep acht?), de onderwijssnelheid (blijven leerlingen veel of weinig zitten), het succes in de bovenbouw en slagingspercentages (Pius X scoorde ook al eens 100% bij de eindexamens).

“We zijn er apetrots op”, is de reactie van directeur P. van Schilt van het Pius X College, locatie van Renneslaan. “We wisten dat we het heel goed doen. De resultaten van de onderwijsinspectie zijn openbaar en die kijken we natuurlijk na. We weten ook dat we met onze opleiding vmbo-basis heel dicht tegen de scores van een Superschool aanzitten. Maar weten dat je de zaken goed op orde hebt, of deze resultaten in een overzicht zien, is wat anders. Dit is prachtig.” Van Schilt schrijft het behalen van het predicaat Superschool geheel en al toe aan zijn team van leerkrachten. “Alleen docenten die intrinsiek heel gemotiveerd zijn, halen het allerbeste uit de leerlingen. Ze zijn echt fantastisch.”

OPEN HUIS: 'Toekomst voor vakmensen'
Superschool Pius X College, locatie Catharina van Renneslaan, houdt nog een ‘last minute’ Open Huis voor leerlingen uit groep 8. Zij kunnen met hun ouders/verzorgers op woensdag 26 februari tussen 14.30 – 16.30 uur kijken of het Pius X College onder het motto 'Toekomst voor de vakman en vakvrouw' ook iets voor hen is.

Archief
Terug naar vorige pagina