Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-01-2020  

Pentas switcht naar Groene Stroom

Wethouder wil meer bedrijven met zonpanelen
 

ALMELO - “We zijn weer een stapje verder op de weg naar een duurzame toekomst.” Dat zei de Almelose wethouder Eugène van Mierlo woensdag bij de opening van het zonnepanelenpark bij het bedrijf Pentas Moulding. Samen met zijn collega Arjen Maathuis verrichtte hij de opening.

Voorbeeld voor meer bedrijven
Het is de ambitie van de gemeente Almelo om in 2050 klimaatneutraal te zijn. ,,Dat is natuurlijk niet alleen een opdracht voor de overheid, maar voor heel Almelo, inclusief het bedrijfsleven. Als stadsbestuurder ben ik ongelofelijk blij met dit initiatief van Pentas Moulding”, aldus Van Mierlo. Hij hoopte dat veel Almelose bedrijven het goede voorbeeld gaan volgen. ,,Laten we zoveel mogelijk daken volleggen met zonnepanelen. Want alles wat op het dak ligt, hoeft niet in de weilanden. We staan samen voor een grote en urgente opgave, een duurzame samenleving creëren voor onszelf én de generaties na ons.”

Door gezamenlijk de stekker in het stopcontact te steken, werden maar liefst 1660 zonnepanelen op het dak van Pentas Moulding in werking gezet. De energie die hiermee wordt opgewekt, gebruikt Pentas Moulding voor het eigen bedrijf. De energie die in de weekenden wordt opgewekt, gaat terug naar het net. ,,We zijn als kartrekker zeker bereid andere ondernemers bij te praten over de voordelen van zonnepanelen”, zei Marthijn Koorn, commercieel en financieel manager van Pentas Moulding.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina