Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-12-2019  

Forse groei internationale treinreizigers

 

ALMELO – Het aantal reizigers dat in Almelo op de internationale trein tussen Berlijn en Amsterdam vice versa stapt, is in een jaar tijd met 8 procent gegroeid, iets meer dan in Hengelo. Ook Deventer is een belangrijke opstap gelet op het achterland dat tot Nijmegen en Arnhem reikt. De spoorverbinding tussen de landshoofdsteden wordt steeds populairder als alternatief voor vliegverkeer, maar heeft tevens een belangrijke rol in woon- werkverkeer aan beide zijden van de landsgrens.
Vanuit toeristisch oogpunt reizen steeds meer Tukkers richting Berlijn voor een short-stay hoewel ook dagjesmensen de trein pakken richting Osnabrück of Hannover om daar stad en ommeland te verkennen. Vanaf 2023 kan dat bovendien een half uurtje sneller omdat Deutsche Bahn dan de nieuwe Talgo-trein in gebruik neemt. Een loc-wissel net over de grens in Bad Bentheim wordt dan overbodig. Nu al nemen veel buren vanuit het Duitse achterland ook al deze trein richting Amsterdam/Schiphol om vandaar uit verder te vliegen naar verdere wereldse bestemmingen.

NS is verheugd dat het aantal reizigers internationaal toeneemt. De verbinding Amsterdam-Berlijn telde een toename van 20 procent. Nog hoger was dat op treinverbindingen richting Brussel (+22 procent), Barcelona (+ 31 procent), Milaan (+ 56 procent) en Bordeaux (+ 61 procent). Verder zit de verbinding richting Dusseldorf in de lift evenals wintersportverbindingen. Treinreizen is weer in, enerzijds door vliegschaamte, maar ook het relaxte reizen per trein wordt weer gewaardeerd.

Archief
Terug naar vorige pagina