Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-09-2019  

Open Dag Riwald Recycling met truck Dakar Rally


De nieuwe hybride truck voor het Riwald Dakar Rally Team.
 

ALMELO – Zaterdag houdt Riwald Recycling op haar vestiging aan de Buitenhaven een Open Dag ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de ferro- en nonferro recycler.
Het begon voor de gebroeders Huzink in 1989, het jaar dat de Berlijnse muur viel. Daardoor opende zich een geheel nieuwe markt qua inzameling en verwerking van metalen voor hergebruik.
De gevolgen van de oorlog om de Falklandeilanden voor de kust van Argentinië was een tweede ‘boost’ voor het van oorsprong Geesterense bedrijf. De Britten wonnen de strijdt met de Argentijnen, maar het slagveld moest wel opgeruimd worden van allerlei oorlogstuig en dat werd een groot avontuur voor de gebroeders Huzink, dat uiteindelijk geen windeieren legde.
Inmiddels heeft Riwald Recycling haar hoofdvestiging in Almelo, nam het begin 2016 Koster Metalen in Beverwijk over, vestigde het in het Friese Kootstertille scheepsontmantelingswerf Riwald Ship & Offshore Recycling en heeft men in Duitsland nog een locatie waar men militair materieel zoals afgeschreven tanks van de Britten ontmantelt.

In Almelo aan de Buitenhaven investeerde Riwald miljoenen in de verwerkingsinstallatie dat metalen versnippert en sorteert in ferro- en nonferro. Vanuit Almelo gaat het versnipperde metaal per schip naar Beverwijk zodat vanaf de eigen kade het gerecyclede metaal gesorteerd de wereld over gaat naar smeltovens. Al met al behoort Riwald Recycling nu tot de grootste ‘spelers’ in Nederland qua handel en hergebruik van metalen.

Dakar Rally
In de sport kom je de naam Riwald Recycling met regelmaat tegen. Het bedrijf ondersteunt bijvoorbeeld Heracles Almelo, maar ook sportclubs in de regio’s waar men gevestigd is. Ook maatschappelijke doelen steunt Riwald met regelmaat.
Zelf is Riwald prominent actief in de rallysport. Al jaren neemt het truckrallyteam van Riwald deel aan ’s werelds zwaarste rally Dakar.
Komend jaar start Gert Huzink met de nieuw ontwikkelde hybride Renault rallytruck. Het Tsjechische MKR Technology speelde een grote rol bij de ontwikkeling van de truck die als eerste hybride truck begin januari in de Dakar Rally van start zal gaan. ASO, organisator van de zwaarste rally ter wereld, volgt in deze de stappen van het Riwald Rally Team op de voet. ‘We denken een stap naar de top van het klassement te kunnen maken’, aldus Gert Huzink die zich tevens gesteund weet door de assistentie-truck en het monteursteam dat meereist en sponsoren als Renault Trucks, ZF Friedrichshafen, Hendrickson, AxleTech en Eurol.
Al dit rally-materieel voor Dakar is zaterdag eveneens te bewonderen tijdens de Open Dag van Riwald Recycling aan de Buitenhaven in Almelo. De tijden; 11.00 uur tot 17.00 uur. 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina