Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-09-2019  

Ahmet Koç beste Nederlandse PI-brandweerman


Ahmet Koç in actie op de NK Dutch Ultimate Fire Fighter onlangs tijdens de Wereldhavendagen te Rotterdam.
Met zijn nationale titel plaatste hij zich voor het WK dat in 2021 eveneens in Rotterdam wordt gehouden.
 

ALMELO – Ahmet Koç, beveiliger bij penitentiaire inrichting (PI) De Karelskamp in Almelo, mag Nederland in 2021 vertegenwoordigen op het WK ‘Ultimate Fire Fighter ’ tijdens de World Police & Fire Games in Rotterdam. Koç werd onlangs uitgeroepen tot ‘Ultimate Fire Fighter’ van Nederland en stelde daarmee zijn afvaardiging veilig.
Aan de Nederlandse kampioenschappen namen brandweerlieden deel die werkzaam zijn bij de politie, het gevangeniswezen en douane.  Naast winnaar Ahmet Koç behoorden eveneens zijn brandweercollega’s Jeffrey, Brian, Vincent en Davide tot de Almelose afvaardiging. Ook zij behaalden prima resultaten in het vooraf al zwaar geselecteerde deelnemersveld.
De BHV-medewerkers van De Karelskamp zijn speciaal getraind om onmiddellijk in actie te komen indien zich calamiteiten voordoen in de penitentiaire inrichting. Vooral bij brand in een cel, gaat het dan om seconden om reddend te kunnen optreden.  Daarom wordt ook veel geoefend met collega’s van de reguliere brandweer en ambulancedienst die van buiten moeten komen bij brandalarm.
Ahmet Koç kan zich al vast verheugen op het WK in 2021 te Rotterdam, maar zal ongetwijfeld in de aanloop daar naar toe nog veel ‘aan de bak’ moeten om zijn ‘skills’ op niveau te houden, laat staan te verbeteren, want het doel blijft hoge ogen gooien op het naderende WK.

Foto's; Dienst Communicatie (PI Noord en Oost)
van het Ministerie van Justitie

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina