Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-12-2018  

Baten PopQuizXL naar Jeugdfonds Almelo

 

ALMELO - De opbrengst van de PopQuizXL 2018, die dit jaar op donderdagavond 27 december wordt gehouden in   vijf verschillende horecalocaties in de Almelose binnenstad, gaat dit jaar naar het Almelose Jeugdfonds Sport en Cultuur.
De baten van de voorgaande edities gingen naar 3FM Serious Request maar dit jaar is gekozen voor het Almelose jeugdstimuleringsfonds.

Vijf locaties
De derde editie van de PopQuizXL vindt plaats in een vijftal horeca-locaties in de Almelose binnenstad: Het Wetshuys, Proeflokaal België, Nielz, het Theaterhotel en The Shamrock. De teams rouleren volgens een schema langs de verschillende locaties. De aftrap is in het Theaterhotel, de einduitslag wordt bekend gemaakt in The Shamrock.

Praktische informatie

Opgeven voor de PopquizXL kan nog tot en met Tweede Kerstdag via www.popquizxl.nl. Een deelnemend team bestaat uit vier of vijf personen. Deelname kost 7,50 euro per teamlid.

Jeugdfonds

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almelo betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, theaterschool, schildercursus of een andere creatieve cursus. Het fonds is voor  de financiën grotendeels afhankelijk van de overheid. Het andere deel moet verkregen worden uit acties, donaties, landelijke fondsen, bedrijfsactiviteiten en dergelijke. Vorig jaar hebben 724 kinderen in Almelo dankzij financiële hulp van het Jeugdsportfonds kunnen sporten, 163 kinderen kregen de mogelijkheid om te dansen, muziek te maken of  te schilderen.

Het Jeugdfonds heeft een CBF-erkenning en is ANBI geregistreerd.
Donaties Jeugdfonds Almelo op: NL24RABO0101800444

Archief
Terug naar vorige pagina