Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-12-2018  

Flinke schade bij brand 3 Almelose bedrijven

 

ALMELO – Zaterdagmorgen vroeg werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij V-Max Auto’s op het bedrijventerrein aan de Van der Hoopweg. De brand werd geconstateerd door werknemers in het bedrijvenverzamelgebouw waarin ook nog Pirtek Hydraulische Slangen en I.M. Automobielen gevestigd zijn.
De oorzaak van de brand was een voertuig in de werkplaats dat vlam vatte en de hele werkplaats in de ‘hens’ zette. Bij aankomst van de brandweer was het uur al overgeslagen naar de naastgelegen bedrijfsruimte. Twee bedrijven liepen flinke brand- en waterschade op. Het derde bedrijf kreeg dankzij de inzet van de brandweer alleen rookschade.
Wel moest de brandweer rekening houden met gevaarlijke stoffen (benzine/olie) en een drietal explosies die zich voordeden. Vooral de hoogwerker van de brandweer verleende goede diensten om overslaan van brand via het dak tegen te gaan.
Rond 10.45 uur had de brandweer het vuur onder controle en even later was het volledig bedwongen. Salvage kon daarna aan het werk om nog zoveel mogelijk goederen te redden en de gebouwen te cleanen voor zover dat kan.

Fotoreportage: Alwin Winkel Fotografie

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina