Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-07-2018  

Nieuwbouw kleinere Rechtbank Almelo

 

ALMELO/ZWOLLE – Na jaren van onzekerheid over de locatie Almelo van Rechtbank Overijssel, is nu de kogel door de kerk. Rechtbank Overijssel houdt een vestiging in Almelo maar wel in een kleiner pand. Naast de te grote rechtbank is grond aangekocht voor de bouw van een kleinere vestiging. Daardoor kan ook de speciale zittingskamer E behouden worden. Het huidige te grote gebouw is een huurpand en de nieuwbouw wordt gebouwd in opdracht van het Ministerie van Justitie zoals dat enkele jaren geleden ook al het geval was met de speciale zittingskamer E. De 'te ruime jas' is mede veroorzaakt door het overplaatsen van een aantal 'zaken' naar de nieuwe rechtbank in Zwolle. Breed verzet in Twente voorkwam dat de locatie Almelo geheel werd uitgekleed.

Onderzoek wees uit dat het onderbrengen van de Justitiële Informatiedienst (Justid) in het huidige rechtbankgebouw een te kostbare zaak zou worden. Daarmee was ook het behoud van de huidige huisvesting van de rechtbank van de baan.
Naar verluidt verhuist Justid mogelijk naar het vroegere belastingkantoor aan de burgemeester Raveslootsingel.
Voor de Raad voor de Kinderbescherming en de NVWA, die in het huidige rechtbankgebouw zijn gehuisvest, wordt nog naar nieuwe huisvesting gezocht.
Realisatie van de plannen kan een tijdsbeslag van zeven jaar opleveren.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina