Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-03-2018  

Almelo laat busroute Aalderinkshoek onderzoeken

 

ALMELO – In de afgelopen weken werd de gemeente Almelo verrast met inperking van ritten op de busroute richting Goor en splitsing van routes via Vriezenveen naar Hardenberg. Vooral de route richting Goor is nadelig voor scholieren van het AOC Oost en de wijk Nijrees volgens de mondelinge vragen van raadslid Kampman (LAS). Het college stelde in antwoord dat de verantwoordelijkheid bij de provincie ligt en de gemeente een negatief advies heeft gegeven.
Raadslid van Heek (ChristenUnie) haakte in op de matige dienstverlening van het openbaar vervoer in de wijk Aalderinkshoek dat sinds een jaar door vrijwilligers wordt uitgevoerd met kleine personenbusjes. Maar al te vaak worden dan passagiers geweigerd vanwege volle bezetting met passagiers en moet er worden gewacht tot het volgende busje komt voorrijden.
Van Heek onderzocht de mogelijkheid of busroute 95 richting Wierden via de Aalderinkshoek kon rijden indien ter hoogte van de vroegere ‘Mosterdpot’ bij het elektraverdeelstation aan de Wierdensestraat een in/uitrit van en naar de wijk kan worden gerealiseerd.
Dat voorstel, met steun van meerdere raadsfracties, het wijkplatform en het regionaal reizigersoverleg ROCOV Twente, wordt nu door vervoerder Keolos onderzocht, liet het Almelose college van B&W vandaag weten aan de fractie van de ChristenUnie.

Archief
Terug naar vorige pagina