Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-03-2018  

Het Kieskompas voor wie het nog niet weet

 

ALMELO – Woensdag a.s. kan de kiesgerechtigde naar het stemlokaal om zijn keuze te maken wie een plek in de gemeenteraad verdiend als volksvertegenwoordiger en om zijn mening duidelijk te maken over de nieuwe wet op de inlichtingendiensten ook wel ‘sleepwet’ genoemd waarin het mogelijk wordt om al uw dataverkeer via telefoon, mobiel, internet (dus ook de moderne TV en koelkast) en  diensten als WhatssAp, Twitter, et cetera vast te leggen voor een periode van 3 jaar. Deze ‘Big Data’ mogen ook gedeeld worden met buitenlandse inlichtingendiensten. Nederland gaat hierin veel verder dan bijvoorbeeld de USA, Groot Brittannië en de meeste Europese landen.

De gang naar de stembus is daarom van groter belang dan alleen het kiezen van de gemeenteraad op zich al zou je dat niet zeggen na al het ‘campagne geweld’ van de landelijke partijen die meer en meer aanhang verliezen aan lokale partijen die dichter bij de burger staan.

Wie nog twijfelt kan vanavond in het Polman Stadion een laatste debatavond bijwonen. Om 19.00 uur gaat de zaal open.
Wie het dan nog niet weet, kan het Kieskompas invullen om te bezien welke van de deelnemende partijen uw mening het dichtst benadert.

Archief
Terug naar vorige pagina