Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-03-2018  

Bel de stembus taxi

 

ALMELO – In verkiezingstijd kent de service van politieke partijen aan mensen die slecht ter been zijn geen grenzen zo leert een zoektocht via Google.
In Almelo verleent in ieder geval Lokaal Almelo Samen (LAS), de samensmelting van BBA, ALA en Almelooooo die service. Een berichtje via de website van LAS en het wordt met u geregeld staat er vermeldt. Ook zijn er gemeenten die dergelijk vervoer regelen om de opkomst zo hoog mogelijk te krijgen.

Naast het stemmen voor de gemeenteraad, kunt u deze keer ook uw stem uitbrengen voor of tegen de zogenoemde 'sleepwet' waarbij de vaderlandse geheime diensten massaal internet en (mobiele) telefonie mogen aftappen en verzamelde gegevens mogen delen met geheime diensten van vreemde mogendheden. Nu mag dat alleen nog gericht op verdachten, maar desondanks steeg het aantal 'tabs' al zeer fors. Koploper is nu nog de nationale politie met ruim 25.000 tabs in 2017. De wet is al aangenomen maar het referendum kan daar nog een kentering inbrengen. Smartphones, tablets, laptops, computers maar ook de moderne koelkast, smart tv of zelfs de digitaal rijkelijk uitgevoerde auto kan worden gehackt om informatie in te winnen. Appen is dan niet meer privé en zelfs kan via uw camera op bijvoorbeeld laptops worden gegluurd zo leren berichten over opgerolde criminele bendes. De historie leert ook dat eenmaal verzamelde data bij overheden nog wel eens worden gelekt door protocollen te negeren. Niets te verbergen kan dan toch zeer pijnlijk worden!

Archief
Terug naar vorige pagina