Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-03-2018  

Löwik Bouw verhuist hoofdkantoor

 

ALMELO - Het hoofdkantoor van Löwik Bouw, al sinds jaar en dag gevestigd in het statige rijksmonument aan de Ootmarsumsestraat 87 in Almelo, verhuist per 1 april a.s. naar de vestiging van Löwik Bouw op Bedrijvenpark Twente.

Voor Jan Schuldink, eigenaar van Löwik Bouw sinds 2015, is de verhuizing een logische stap: “Het samenvoegen van de twee locaties maakt het mogelijk onze werkprocessen efficiënter in te richten. Aan de Ootmarsumsestraat zetelt de directie, de administratie en de calculatieafdeling, maar werken vanuit één locatie is natuurlijk veel efficiënter. Denk alleen al aan het gemak waarmee je ideeën uitwisselt. Je ziet op onze werklocatie dat werknemers tijdens hun lunchpauze of bij de koffie-automaat sparren over projecten. Dergelijke ‘tussendoor-gesprekken’ dragen echt bij aan het neerzetten van goede eindresultaten.” 

Een volgende stap
De ambities van Löwik reiken overigens verder dan Bedrijvenpark Twente 125. Schuldink: “We zijn druk bezig met de voorbereidingen om een nieuw pand op te trekken op een zichtlocatie, pal aan de N36. Het nieuwe bedrijfspand wordt een duurzaam gebouw zonder gasaansluiting, maar met een duurzame energiebron en goede isolatie als schil. Het is bovendien letterlijk op maat: een gebouw dat  past bij onze omvang, onze logistiek en onze werkprocessen. Als alles volgens planning verloopt zal Löwik in april 2019 het nieuwe pand betrekken.

Transitiejaar
Met alle veranderingen die op stapel staan, gaat Schuldink in samenwerking met een marketingbureau ook het uiterlijk van zijn bedrijf een nieuw gezicht geven. “We moeten en willen met de tijd meegaan”, aldus Schuldink. De  55-jarige eigenaar begon zelf als 16-jarige bij Löwik met vakantiewerk. Via de functie van metselaar/timmerman klom hij op naar die van uitvoerder, projectleider, bedrijfsleider en uiteindelijk eigenaar. Hij heeft alle fasen van het 80 jaar oude bedrijf van dichtbij meegemaakt. Nu, bijna 40 jaar later, trekt hij Löwik door naar een volgende fase: “Over ruim een jaar zitten we in een fantastisch nieuw pand met een passende, nieuwe layout, waar we volledig operationeel zijn op een nieuwe, slimme manier. Ik kijk daar enorm naar uit.”

Archief
Terug naar vorige pagina