Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-03-2018  

Herman Reckman, Ridder in Orde van ON

 

ALMELO – Burgemeester Arjen Gerritsen heeft vandaag de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan de Almeloër Herman Reckman. Het bezoek van de burgemeester namens Koning Willem-Alexander kwam onverwacht tijdens de 38e huwelijksdag van het echtpaar Reckman.
De eervolle Koninklijke onderscheiding kwam Herman Reckman ten deel vanwege zijn verdiensten voor het inmiddels ruim 45 jarig bestaan van Filmhuis Almelo. De historie hiervan gaat terug tot het vroegere jeugdhonk Erve Noordik waar Filmhuis Almelo ontstond en Herman Reckman al als jonge student betrokken raakte bij het filmhuis.
“ U bent vanaf het begin betrokken geweest bij het Filmhuis als lid van een vriendenclubje uit het toenmalige jongerencentrum Erve Noordik, dat vond dat er ook in Almelo behoefte was aan de betere film. Aan art-house films, avant garde, aan experimentele films. Film van Fellini, Pasolini en Bergman, zoals u ze ook kon zien in Amsterdam. Daarmee was Almelo in de vroege jaren zeventig een van de koplopers in de vertoning van filmhuisfilms, en het is voor een groot deel aan u te danken dat er inmiddels in heel Overijssel goed draaiende filmhuizen zijn”, aldus de burgemeester.
Gerritsen prees Reckman voor zijn niet aflatende inzet dat Filmhuis Almelo inmiddels is uitgegroeid tot 500 pashouders uit Almelo en regio met jaarlijks 70 vertoningen. Ook haalde Gerritsen de inzet van Reckman aan voor het Overijssels Filmhuis Overleg en het mede organiseren van het Overijssels Film Festival, het festival Filmspiegel en het Bert Haanstra festival.
 

Archief
Terug naar vorige pagina