Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-03-2018  

Noordik-studenten klusten voor NL Doet


Bij de Twentse Zorgcentra hebben meer dan 230 vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken voor heel diverse klussen. Onder hen o.a. Politie Almelo, Gamma Enschede, Pilkington BV, Schoonmaakbedrijf Huis in ?€?t veld, Schildersbedrijf Bonke, Moekottegroep, carnavalsvereniging de Veldmuuskes, Dirk van den Broek Enschede, Arbo Unie, ROC van Twente studenten VZ-ig, Saxion HBO opleiding, de Lions club, Kerkgemeenschap Sjaloom uit Nijverdal, studentengroepen, vriendengroepen, familie en cliënten en mensen die zich particulier aanmeldden.
Daarbij komen de aankomende tijd nog mensen van Timberland (Almelo), Randstad Zorg, de afdeling Communicatie van De Twentse Zorgcentra en het Stafbureau Kwaliteit & Veiligheid van De Twentse Zorgcentra. Zij nemen de restant-klussen voor hun rekening.
 

ALMELO – Tweedeklassers van de vmbo-vestiging  Van Renneslaan van Het Noordik staken afgelopen vrijdag in het kader van NL Doet de handen uit de mouwen bij onder meer De GravenRuiters, Zorgaccent, Voedselbank, AZC Almelo, Stichting De Kleedhoek en Scoop.

Wegens het grote succes van de afgelopen twee jaar werkte Het Noordik hierin opnieuw samen met Stichting Present Almelo. Present organiseert het gehele jaar door projecten en fungeert als brugfunctie tussen groepen vrijwilligers, die een dag(-deel) hulp willen bieden en kwetsbare mensen, die deze groepsinzet goed kunnen gebruiken.

Voorbereiden
De Noordikleerlingen waren op school goed voorbereid op de projecten en de werkzaamheden, die in het verschiet lagen. Present ontwikkelde daarvoor een introductieles, die in de mentorles is behandeld. In die les ging  het over vragen als ‘waarom is vrijwilligerswerk nodig’, ‘wat kan ik dan betekenen’, ‘wat kan ik aantreffen op 9 maart’ en ‘hoe ga ik om met de cliënten / bewoners’.

Klaar voor de start…
Vrijdag werd op school het startschot gegeven. Daarna vertrokken de 165 leerlingen, verdeeld in 22 groepen, naar de verschillende locaties om aan de slag te gaan. Naast noeste arbeid was er vrijdag ook gelegenheid om kennis te maken met de bewoners. Want hoewel de inzet van de leerlingen hard nodig was, ging het deze dag uiteindelijk om gezelligheid en ontmoeting!

Goed bezig!
Leerlingen van de Almelose vmbo-vestiging van Het Noordik klusten dit jaar voor het negende achtereenvolgende jaar voor een leefbare omgeving en voor het goede doel. Sinds 2012 doen ze dit via NL Doet. De variatie in de werkzaamheden was ook nu aanzienlijk: tuinen voorjaar-klaar maken, schilderen, soppen, spelletjes doen met bewoners, moestuin voorbereiden en samen een high tea houden. CSG Het Noordik is heel trots op haar  leerlingen, die dit via de maatschappelijke stage, hebben gedaan voor hun medemens in Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina