Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-03-2018  

Reuring om verknippen verkiezingsposters

Gemeenteborden nog steeds te klein tijdens verkiezingen
 

ALMELO – In aanloop naar de verkiezingen is er altijd reuring onder de politieke stromingen. In een ver verleden werd het toenmalige reeds overleden raadslid Joop Schepers beticht posters van de PvdA te hebben overgeplakt, was ene Marc Geerdink boos op de gemeente die hem in 2010 als lijstrekker van TON het deelnemen aan de Kieswijzer onmogelijk zou hebben gemaakt, kregen in 2014 de posters van Almelo Centraal (Isra Abdullatif) en Almelooooo (Jan Hammink) geen plek op de 23 beschikbare gemeentelijke borden en is nu Democraten.Nu het haasje omdat er feitelijk maar 14 posters van het formaat A2 op passen.
De bij hun vroegere partij D66 in ongenade gevallen raadsleden Huub Isendoorn en Fred Gerritsen zijn als Democraten.Nu dus boos omdat hun posters ‘verknipt’ zijn om toch op de kleine resterende ruimte te plakken voor enige publieke aandacht. En werd bij RTV Oost Lokaal Almelo Samen (LAS) ondanks het lijstnummer 1 totaal vergeten op de overzichtsverkiezingspanina van de website. Veel stampij maken helpt dan om extra in het nieuws te komen. Bij deze dus.
Rest de vraag waarom de plakborden in Almelo niet zijn vergroot sinds de inschrijving van alle partijen in het kiesregister. Het geheugen is kennelijk beperkt bij de gemeente na eerdere omissies.

Archief
Terug naar vorige pagina