Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-03-2018  

COSBO wil meer aandacht ouderenbeleid

 

ALMELO – De vergrijzing slaat ook in Almelo toe en groeit naar zo’n 20 procent van de bevolking. Reden voor de stichting Collectief Orgaan Samenwerkende Bonden voor Ouderen (COSBO) een debat te organiseren om de Almelose gemeenteraad te bewegen tot meer aandacht en beleid voor ouderen, met als grote wens een wethouder die speciaal belast wordt met integraal ouderenbeleid.
Zo’n vijftigtal belangstellenden kwamen vanmiddag naar het stadhuis om deel te nemen aan het debat dat onder leiding stond van Albert Vondeling, auteur van het boek ‘Zie ze bezig' over zeer actieve oudere Almeloërs.
Vondeling hield de aanwezige politici voor dat er weinig vertrouwen bestaat bij ouderen over het tot nu gevoerde beleid inzake welzijn en maatschappelijke ondersteuning, ouderenhuisvesting en ouderenvervoer. Problematiek in deze, het Rijk bepaald de budgetten voor de taken die gemeenten op hun bordje kregen toebedeeld en dat bedrag is minder dan het Rijk voordien aan deze beleidsvelden uitgaf.
Vier stellingen legde gespreksleider Vondeling de aanwezige politici voor die in een pitch van een minuut mochten uitleggen wat elke partij voor ouderen in het verkiezingsprogramma heeft staan. De goede wil is er wel kan worden geconcludeerd, maar de financiële omstandigheden waarin de stad zich bevindt en het toezicht daarop door de provincie, maakt het moeilijk om nieuw beleid te ontwikkelen.
VVD, Democraten Nu, lijst Çete en PVV schitterden door afwezigheid.

Archief
Terug naar vorige pagina