Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-03-2018  

RTV Oost vergeet LAS in verkiezingsoverzicht

 

ALMELO – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart heeft de redactie van RTV Oost zich ingespannen om per Overijsselse gemeente een overzicht te maken welke partijen er in iedere gemeente meedoen. Bij het overzicht ook nog eens de eerdere resultaten van de verkiezingsuitslagen van 2014.
Bij de gemeente Almelo echter, heeft de redactie van RTV Oost een scheve schaats gereden. Almelo telt volgens dat overzicht 14 deelnemende partijen terwijl er dat 15 zijn.
De RTV Oost redactie heeft in dat overzicht compleet Lokaal Almelo Samen (LAS) over het hoofd gezien terwijl LAS zelfs lijstnummer 1 kreeg toebedeeld door de Kiesraad.
Volgens de Kieswet worden de resultaten van de voorgaande verkiezingen van fuserende partijen bij elkaar opgeteld. Als fractie fungeerde LAS al direct na de verkiezingen in 2014 als een eenheid. Het leidde toen niet tot collegeverantwoordelijkheid. Het CDA, onder aanvoering van de zittende wethouder Irene ten Seldam, wees LAS als grootste fractie toen hautain de deur voordat collegeonderhandelingen konden plaatsvinden en ‘veroordeelde’ daarmee LAS tot een oppositierol.
Zie RTV Oost verkiezingen Almelo
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina