Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-03-2018  

Opnieuw Britse Green Flag voor Almelose parken

 

ALMELO – Gastvrij toegankelijk en milieuvriendelijk, maar ook in stand houden van waardevolle landschapselementen en betrokkenheid van de inwoners, zo maar enkele criteria die de juryleden van de Britse Green Flag Organisation hanteren bij hun inspecties.
In Almelo werd die Green Flag weer verleend aan  het Goossenmaatspark, het Schelfhorstpark, het Beeklustpark en het dorpspark in Bornerbroek.

Het Goossenmaatspark was in 2008 het eerste Nederlandse park die de onderscheiding kreeg toebedeeld. Inmiddels is de Britse organisatie wereldwijd actiefn en vormt Almelo daar een belangrijk Europees steunpunt in. De Almeloër Harry Schrotenboer is al jaren een van de juryleden die samen met de Britten parken in het land en daarbuiten beoordeeld. Maar Schrotenboer doet meer. Onlangs werden in samenwerking met de Britten vijf nieuwe Nederlandse juryleden opgeleid om op het vaste land van Europa parken te kunnen beoordelen. Ook Enschede (Ledeboerpark), Oldenzaal (Kalheupink) en Hengelo (Weusthagpark) kennen inmiddels al een paar jaar de roekenning van de Green Flag.

< Rasing the Standard

Archief
Terug naar vorige pagina