Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-05-2017  

Oud- CDA voorman Roel Koetsier overleden

 

ALMELO – De vroegere CDA-fractievoorzitter Roel Koetsier is maandag 29 mei jl.  overleden. Koetsier diende zijn partij van 1974 tot 2002 in de Almelose gemeenteraad waarvan 20 jaar als fractievoorzitter en was tevens statenlid in de provincie Overijssel van 1978 tot 1982. In zijn raadsperiode als fractievoorzitter drukte Koetsier een groot stempel op het beleid in diverse coalities.

Roel Koetsier was een CDA’er in hart en nieren. Zijn betrokkenheid bij de mensen om hem heen was groot. Hij wilde midden in de samenleving staan en vervulde deze rol, naast zijn raadslidmaatschap, ook in verschillende bestuursfuncties. Onder andere als voorzitter van het Almelo’s Christelijk Mannenkoor en met diverse kerkelijke functies binnen de Grote Kerk Almelo.
Voor het CDA Almelo was Roel een echte pater familias. Standvastig en trouw droeg hij de christelijke waarden van het CDA uit. Hij probeerde daarin zoveel mogelijk consensus in de fractie en de raad te krijgen om plannen te realiseren en de uitgangspunten van het CDA uit te dragen. Zijn natuurlijke kracht was verbindingen te leggen met respect voor ieders standpunt. Als leidraad hanteerde hij dat het CDA er moet zijn voor de mensen en dat naar hen geluisterd moet worden.

In Roel Koetsier verliest het CDA in Almelo een sterke betrokken persoonlijkheid. Roel Koetsier is 84 jaar geworden.

< Roel Koetsier - Foto: Marinus Blaak (geleraaf.nl)

Archief
Terug naar vorige pagina