Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-05-2017  

Knokken bij de Skihut, politie veegt schoon

 

ALMELO – De politie heeft vannacht rond 03.00 uur hard ingegrepen bij een massale vechtpartij bij café De Skihut aan de Grotestraat. Daarbij werden tevens honden ingezet om de straat ‘schoon te vegen’. Alle beschikbare dienders werden ingezet om aan de ongeregeldheden een eind te maken. Het café werd gesloten. Andere uitgaansgelegenheden in de buurt werden uit voorzorg gesommeerd hun deuren tot nader orde gesloten te houden voor in- en uitgaand publiek. Ook de toegangswegen naar het uitgaansgebied werden afgesloten omdat personen die eerder weg waren gestuurd, via omwegen probeerden terug te gaan naar de plek waar de vechtpartij ontstond.
Twee personen werden aangehouden omdat bevelen van de politie niet werden opgevolgd en een derde kon eveneens de cel in wegens belediging van politieambtenaren.

In de binnenstad van Almelo worden op uitgaansavonden camera's ingezet. In de stad wordt dit weekend het Twentse Lente Festival gehouden. De ongeregeldheden bij de Skihut werpen een smet op het geheel.
Opnames worden door de politie bekeken en verdere aanhoudingen worden nioet uitgesloten. Ook ontvangt de politie beelden van omstanders die e.e.a. met hun mobieltje hebben gefilmd. ook die beelden worden bekeken.

Archief
Terug naar vorige pagina