Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-05-2017  

Bonkelaar/Rotsduif wint Kaliber Battle!

 

ALMELO – De Grote Kerk was vrijdagavond het decor van de 4e Kaliber Battle waarin de groepen 4 van de basisscholen de Huve, de Wierde, de Weier (twee klassen), de Bonkelaar/Rotsduif en Toorop en de Telgenborch met elkaar de strijd aangingen om de meest muzikale klas in het Almelose basisonderwijs.
Opa’s en oma’s, papa’s en mama’s, broertjes en zusjes en vele vriendjes en vriendinnetjes moedigden de ‘battle-gangers’ in de bomvolle kerk.

De uitvoering ‘Moeder, wat ben ik bang’ van de Bonkelaar/Rotsduif werd uiteindelijk als beste gekozen door de jury bestaande uit Arjan van Bavel (eigenaar van de Waarbeek en bekend als Adje van Paul de Leeuw), Anouk Snellink (zangdocente bij Kaliber Kunstenschool), Christien van Wijk (wethouder van Cultuur bij de gemeente Almelo) en Jeffrey Hinnen (voorzitter van het Twentse Lente Festival). Zij bekroonden dat met het cijfer 10 voor de zang en presentatie, een fraaie beker en een plaquette om in de school aan de muur te hangen ter herinnering. Maar het gewonnen schoolreisje naar De Waarbeek was reden voor het grootste gejuich.
De Wierde werd tweede en het team van de Weier 4B werd als derde geklasseerd. Ook dat werd met bekers bekroond. Voor de niet-prijswinnaars was er eeen aanmoedigingsprijs als troost.

Alle deelnemende kinderen zitten in groep 4, waar zij wekelijks muzieklessen volgen van Kaliber Kunstenschool. In de lessen leren zij de basis van muziek en zang, het bespelen van instrumenten en dans en beweging. Kaliber geeft deze zogeheten ABC lessen op bijna alle basisscholen in Enschede, Almelo, Oldenzaal en Nijverdal.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina