Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-05-2017  

Almelospeld voor Ben Kamphuis

 

ALMELO – Burgemeester Arjen Gerritsen heeft stadgenoot Ben Kamphuis gedecoreerd met de Almelospeld. Geboren in Mander (Tubbergen) en al jaren wonend in Almelo. Sinds 2008 actief als Almelooper, als teamcaptain en als bestuurder van de stichting maar ook de initiator die de landelijke stichting Roparun tegen Kanker (dat al voor de 26e keer een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam organiseert) bewoog om de in 2012 ingevoerde tweede estafettelooproute Hamburg - Rotterdam via Almelo te laten lopen.

Zo’n 280.000 euro zamelden de Almeloopers al in voor Roparun en 187.500 euro kwam terug voor palliatieve zorg vanwege de prijswinnende doorkomsten door Almelo. Prijsgeld dankzij de duizenden deelnemers aan de 3 daagse estafette die Almelo zo’n goede beoordeling gaven.

Roparun 2016 leverde meer dan 5,4 miljoen euro op om te besteden aan de strijd tegen kanker en zorg voor patiënt. In 25 jaar staat de teller op ruim 73 miljoen euro. 
Editie 26 van Roparun wordt gehouden van 3 t/m 5 juni a.s. De doorkomst in Almelo van Hamburg naar Rotterdam is op zondag 4 juni.

Programma en route 4 juni Almelo, klik
hier.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina