Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-05-2017  

Burgemeester sluit actievoerders op

 

ALMELO – De titel doet ernstiger vermoeden dan het in werkelijkheid is. Geen eenzame opsluiting maar een publieke op het terras van Café Nielz aan het Marktplein. Niet als straf maar juist om aandacht. Aandacht voor gedwongen prostitutie van jonge meisjes in India.  Daar willen de actievoerders tegen strijden door zich 12 uur aaneen te laten opsluiten in een houten hokje van 1 bij 2 meter,gelijk aan de hokjes in Indiase bordelen.
Heracles-voetballer Mark-Jan Fledderus was een der eersten die positief reageerde om mee te doen. Het kon allemaal omdat zondag verloren werd van Feyenoord en er voor Fledderus dus geen verlenging van het voetbalseizoen is. Dinsdag werd hij door burgemeester Arjen Gerritsen opgesloten net zoals Frija Spekreijse in het tweede hokje op het terras. Twaalf uur duurt de ‘gedwongen zit’ voordat aflossing plaatsvindt. Totaal 10 Almeloërs doen mee in estafettevorm tot zaterdag de actie afloopt. Doel is dat elke ‘zit’ 2.500 euro aan donaties cq veilingopbrengst oplevert. Totaal is het streefbedrag dus 10 x 2.500 euro.
Bij aanvang van de opsluiting stond de totaalteller op 14.000 euro. Één etmaal later is de 18.000 euro gepasseerd. Van 24 gemeenten waar actie wordt gevoerd de tweede plek na Apeldoorn. Het streefbedrag zal derhalve wel gehaald worden maar de deelnemers hopen uiteraard op meer, veel meer!
Zo staat Fledderus op donderdag bijna op het persoonlijke streefbedrag van 2.500 euro ,maar zijn er nog geen biedingen op beschikbaar gestelde voetbalshirts van Stefan de Vrij (Lazio Roma), Thomas Vermaelen (Barcelona) en Memphis Depay (Manchester United). Allen spelers waar Fledderus in de Nederlandse competitie al tegen speelde. Frija Spekreijse zit al ruim boven het drievoudige persoonlijke streefbedrag dankzij leuke veilingitems en een grote vriendenschare die doneerden. Ook de andere deelnemers kunnen nog wel enige sponsoring gebruiken. Het kan nog tot zaterdag. Kijk voor donaties of een bod op een van de vele veilingitems van elke Almelose kandidaat op de webpagina https://www.freeagirl.nl/lockmeup/restaurants/nielz/   

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina