Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-05-2017  

Ridderorde voor Coby Noordhoff – van de Pol

 

ALMELO – Burgemeester Arjen Gerritsen heeft vrijdagmiddag namens Koning Willem- Alexander mevrouw Coby Noordhoff – van der Pol de versierselen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. De uitreiking vond met enige vertraging plaats omdat Noordhoff tijdens de dag van de jaarlijkse lintjesregen met vakantie was.

Coby Noordhoff kreeg haar hoge onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de medemens via meerdere organisaties. Te noemen zijn de Dag van de Dialoog, de Vredesdienst, de Wereldgebedsdag en de dodenherdenking op 4 mei maar ook het gemeentelijk Armoedepact, het Apostolisch genootschap, de meisjes in het vroegere Huize Alexandra, een gezondheidscentrum en een project voor weeskinderen in het dorp Matamba in Tanzania. Father Albert Mligo liet vanuit Tanzania burgemeester Gerritsen de volgende boodschap overbrengen; “Cobi Noordhoff is a very hard working woman, very intelligent, very diplomatic, very understanding, a good organizer and full of compassion for the poor people. May God bless her”.

Noordhoff toonde zich blij vereerd en dankbaar maar niet zonder haar gezin en vrienden te danken. “Ik ben thuis niet anders opgevoed. Het is vanzelfsprekend anderen bij te staan maar dat kan alleen als je dat samen doet”, aldus Noordhoff die tevens kenbaar maakte zich bij leven en welzijn nog lang voor anderen te willen inzetten.

Archief
Terug naar vorige pagina