Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-05-2017  

Grondbank ook op zaterdag open


Beheerder Ronnie Beene voor de ‘bilboard´ van Grondbank Almelo aan de Bleskolksingel
 

ALMELO – Normaal gesproken zou men denken dat een regionale grondbank vraag en aanbod van zand door bedrijven bij elkaar brengt. Maar de Grondbank Almelo aan de Bleskolksingel 7 staat ook ten dienste van particulieren. Zo kunnen inwoners van Almelo en de regio tegen geringe vergoeding overtollig zand kwijt als de tuin weer eens op zijn kop is gezet, opnieuw is betegeld en er nog wat zand over is. De kosten vallen erg mee. Voor het brengen van 1.000 kg (1 ton) zand bij Grondbank Almelo rekent men 19,95 euro inclusief btw.
‘Het voordeel is dat wij als gemeentelijk bedrijf precies in kaart hebben hoe de vervuilingsgradaties in alle delen van de stad zijn. Dat kan men hier dus altijd kwijt’, vertelt coördinator Bert Wiltvank namens de gemeente. Wiltvank wijst er in deze ook op dat indien men juist zand nodig heeft,  om bijvoorbeeld een laag liggend stuk tuin wat op te hogen, de grondbank gezeefde zandvoorraden heeft met dezelfde certificering en het dus altijd gebruikt mag worden. Op basis van postcode kan Grondbank Almelo dat bekijken.

Ook op zaterdag geopend
Beheerder Ronnie Beene van de grondbank wijst er op dat inwoners van Almelo op vertoon van de afvalpas hun overtollig snoeihout kunnen inleveren. Voor inwoners van buurgemeenten kan dat tegen een betaling van een geringe vergoeding.
‘Daar maken wij weer compost van voor tuinders maar ook voor particulieren. Ook dat kan gekocht worden tegen een geringe prijs. Veel inwoners van Almelo weten dat niet. Om meer voor hen te kunnen doen, gaan wij bij de grondbank ook de openingstijden aanpassen. Tot nu was dat nog op doordeweekse dagen tijdens kantooruren en dat is lastig voor particulieren. Daarom zijn wij vanaf nu met de grondbank ook op zaterdag open. Mijn collega Freddy Blom of ikzelf zijn dan van 10.00 uur tot 14.00 uur aanwezig’, aldus Beene die ook nog graag kwijt wil dat de grondbank ook vulzand heeft voor het aanleggen van bestratingen!

Archief
Terug naar vorige pagina