Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-05-2017  

Raadslid nog in onderzoekbewaring

 

ALMELO – Raadslid Johan van Loon zit nog steeds in bewaring voor mogelijk vuurwapenbezit en bedreiging van zijn ex- partner. De rechter-commissaris heeft zaterdag besloten dat het onderzoek meer tijd vergt. Het Almelose raadslid werd dinsdagavond aangehouden nadat zijn ex- melding deed van bedreiging. De politie heeft in de afgelopen dagen geen vuurwapen gevonden.
Raadsnestor en fractiegenoot Gijs Stork laat in een verklaring weten dat de fractie daarvan kennis heeft genomen en alle vertrouwen heeft in het justitiële onderzoek. Stork betreurt de gang van zaken maar realiseert zich ook dat het een privézaak is en zich daarom van commentaar onthoudt.
Eerder al gaf burgemeester  Arjen Gerritsen in Tubantia aan dat voor hem de kous af is omdat het een conflict in de privésfeer betreft.

Update 09-05-2017

Raadslid erkent bedreiging van echtgenote
ALMELO – Raadslid Johan van Loon heeft erkent dat hij zijn echtgenote heeft bedreigd, dat meldt zijn raadsman Mr. Speijdel. Volgens de advocaat heeft zijn cliënt al langer relatieproblemen en was Van Loon redelijk wanhopig. Ook raadsnestor Gijs Stork vertelde vorige week al dat hij op de hoogte was van de relatieproblemen. Van Loon was kort voor zijn aanhouding nog bij hem thuis en maakte toen een rustige indruk, zo vertelde Stork toen.
Op de vraag of Van Loon met een vuurwapen heeft gedreigd, gaat Mr. Speijdel in Tubantia niet in. De politie spotte Van Loon vorige week dinsdag in zijn bedrijfsvoertuig toen de politie op weg was naar het opgegeven adres waar de bedreiging zou hebben plaatsgevonden. In de Nieuwstraat werd het raadslid vervolgens aangehouden. Daarbij werd een waarschuwingsschot gelost. Van Loon reageerde niet op een commando van de politie. Mr. Speijdel zegt daarover;  ‘Van Loon voerde op dat moment juist een emotioneel telefoongesprek met een vriendin. Hij besprak zijn relatieproblemen met haar en was min of meer bij haar aan het uithuilen.’ Volgens Mr. Speijdel had zijn cliënt niet in de gaten dat agenten al bij zijn auto stonden.
De rechter-commissaris achtte zaterdag voldoende reden om Van Loon 14 dagen in hechtenis te houden tot zijn voorgeleiding aan de Raadkamer, ondanks dat de zoektocht naar een wapen geen resultaat had. Raadsnestor Stork liet afgelopen weekend weten dat hij het als een privézaak beschouwd. Dat deed eerder al burgemeester Arjen Gerritsen in een reactie in Tubantia.

Archief
Terug naar vorige pagina