Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-05-2017  

Dievegge offerblok Georgius op heterdaad betrapt

 

ALMELO – Donderdagavond toonde het TV-programma ‘Onder de Loep’ van RTV Oost opnames van herhaalde diefstal van geld uit het offerblok in de Mariakapel van de St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat. Gevraagd werd of de vrouw die als dader werd aangemerkt, door de TV-kijkers herkent werd.

Nog geen dag later werd de dievegge op heterdaad betrapt bij een nieuw bezoek aan de Mariakapel. Een andere bezoekster van de kerk herkende haar van de gisteren uitgezonden TV-beelden en alarmeerde direct de politie die direct ter plaatse kwam.

Uit nieuwe opnames van vanmiddag van de al enige tijd in de kerk geplaatste camera’s bleek dat de verdachte vrouw opnieuw een poging had ondernomen om papiergeld uit het offerblok te hengelen. Daarop werd zij aangehouden voor verder onderzoek. Het bleek een in Nordhorn (D) woonachtige vrouw die naar alle waarschijnlijkheid niet de TV-uitzending van de avond tevoren had gezien. De parochie schat dat het afgelopen half jaar een bedrag van ongeveer 2.500 euro is buitgemaakt.
 

Archief
Terug naar vorige pagina