Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-05-2017  

Airbags en navigatie uit 11 auto´s gejat

 

ALMELO – In drie dagen tijd zijn navigatiesystemen en airbags gejat uit 11 auto’s in de wijk Windmolenbroek. Alle betrokken auto’s behoorden tot de VW-Groep  met merken als Audi, Seat, Skoda en Volkswagen. Opmerkelijk, de geringe braakschade maar allemaal keurig met vakkennis gedemonteerd.
Toch kan de schade flink in de papieren lopen. Dat kan zelfs ook bij een all-risk verzekering, leert ons navraag bij Regio Autoschade dat met nagenoeg alle verzekeraars werkt. De meeste verzekeraars houden namelijk rekening met een afschrijfformule voor bijvoorbeeld navigatiesystemen. Sommige systemen af fabriek kunnen wel meer dan 3.000 euro kosten en als volgens de afschrijfformule de helft al is weg geboekt, moet de getroffen eigenaar fors bijbetalen voor een nieuw te installeren navigatiesysteem.  In sommige gevallen als de auto flink ‘gestript’ is en al wat jaartjes ouder, komt zelfs de dagwaarde als vergoeding in beeld en kan de auto naar de sloper of vervalt deze aan de verzekeringsmaatschappij.
De laatste jaren is de wijk Windmolenbroek vaker getroffen door inbraken in auto’s en huizen. De politie vermoedt dat dit met de ligging te maken heeft ten opzichte van de A35/A1 omdat professionele bendes het land door reizen om toe te slaan. Dit wel na eerst wijken goed in kaart te hebben gebracht om snel toe te kunnen slaan.

Archief
Terug naar vorige pagina