Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-05-2017  

Aangehouden raadslid nog vast

 

ALMELO – Raadslid Johan van Loon zit drie dagen na zijn aanhouding nog vast op verdenking van het bedreigen met een vuurwapen van zijn echtgenote. Het 47-jarige raadslid werd dinsdagavond aangehouden waarbij de politie een waarschuwingsschot afvuurde. Dat gebeurde aan de Nieuwstraat waar Van Loon parkeerde terwijl de politie hem al volgde vanaf de Sluiskade. Van Loon zou niet hebben gereageerd op de sommatie uit de auto te stappen en ook niet zijn handen hebben getoond. Eerder op de avond had de echtgenote een klacht ingediend dat zij zou zijn bedreigd met een vuurwapen. Reden voor de politie om het veiligheidsprotocol te volgen en een waarschuwingsschot te lossen. Van Loon verzette zich verder niet tegen zijn aanhouding.
Raadsnestor Gijs Stork (LAS) reageerde op zich verbaast over de aanhouding. Hij was op de hoogte van de huwelijksperikelen waarbij de echtgenote  van Van Loon de echtelijke sponde had verlaten. Sterker, Stork had Van Loon zelfs dinsdagavond nog gesproken en deze had daarbij een normale rustige indruk gemaakt. Kort na het vertrek van Van Loon volgde daarop de aanhouding.
Stork maakt zich inmiddels wel druk over het geruchtencircuit dat sommige raadsleden sinds de aanhouding van Van Loon onderhouden. ‘Bepaalde figuren hebben er kennelijk belang bij om Van Loon te beschadigen. Ook binnen de gemeenteraad’, zegt Stork daarover.  
Burgemeester Gerritsen werd door de politie geïnformeerd en stelde formeel raadsnestor Stork op de hoogte vanwege de aanhouding van Van Loon. ‘Daarmee is wat mij betreft de kous af’, stelde de burgemeester.   

Geen pistool gevonden
Nadat Van Loon hangende het onderzoek vast wordt gehouden, is gedurende drie dagen zowel de auto, bedrijfslocatie als woning onderzocht naar een vuurwapen. Dat werd niet gevonden. Toch wordt Van Loon nog vastgehouden in afwachting op het besluit van de rechter-commissaris die zich eerst zaterdag buigt of Van Loon op vrije voeten komt of nog langer vastgehouden wordt.

Archief
Terug naar vorige pagina