Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-04-2017  

Drukke Almelose Ruiterdagen zoekt hulpkrachten

 

ALMELO – De inschrijving voor deelnemers aan de Almelose Ruiterdagen is nog maar enkele weken geopend, maar nu al heeft de organisatie besloten om tijdens de ponydagen in het eerste weekend, zo’n 100 extra stallen bij te plaatsen.
Dit na overleg met de gemeente Almelo, de brandweer en met dank aan Almelose ondernemers die belangeloos een nabij gelegen bedrijfshal beschikbaar hebben gesteld. Op het complex van het Twents Hippisch Centrum (THC) aan de Bosrand, waar de Almelose Ruiterdagen plaatsvinden, was namelijk geen ruimte meer beschikbaar om staltenten bij te bouwen. De hal ligt op 250 meter van het THC maar dat schijnt voor de deelnemers aan het ponyweekend geen belemmering te vormen, gelet op de stroom van inschrijvingen voor het hippische evenement dat haar 51e editie tegemoet gaat.

Extra  hulpkrachten gevraagd

Het noopt de organisatie ook tot oproep van extra vrijwilligers die ingezet kunnen worden als verkeersregelaar en staltoezicht. Daarnaast kan de organisatie nog veel meer helpers gebruiken zoals mensen met verstand van elektrotechniek, tijdwaarneming en geluid, organisatietalent op het gebied van sponsoring, parkeer- en campingbeleid, stallen- en terreinbeheer en ringmeesteren bij de dressuur en/of kunnen bijspringen in de horeca of assisteren als secretaris van de juryleden.
Klik hier voor meer informatie en meldt u aan.

Grootste van Europa

De Almelose Ruiterdagen is in der loop der jaren uitgegroeid tot het grootste hippische evenement van Europa met meer dan 2300 deelnemers in de dressuur en het springen. Al met al heeft de organisatie in 10 dagen tijd meer dan 10.000 starts te verwerken. De deelnemers komen van Groningen tot Maastricht en van Den Helder tot Losser maar ook talrijke buitenlandse amazones en ruiters met een gastlicentie van de Koninklijke Hippische Sport Bond staan jaarlijks op de startlijsten. De 51e Almelose Ruiterdagen vinden plaats op het Twents Hippisch Centrum dat beschikt over ‘All Weather’ bodems van maar liefst 2.500 m2. De data zijn 16 t/m 25 juni a.s. Het eerste weekend is voor de pony’s, waarna het de beurt is aan de paarden.

Archief
Terug naar vorige pagina