Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-04-2017  

Ruben Poncia 3D Paint op Almelose Koornmarkt

 

ALMELO – Nederland kent een aantal wereldberoemde ‘Streetpainters’ zoals Leon Keer, Ruben Poncia en Remko van Schaik. Zij worden wereldwijd uitgenodigd om deel te nemen aan Streetpaint Festivals, zoals in februari jongsleden in Dubai. Daar was zelfs een prijzenpot van 600.000 dollar te verdelen. Maar ook bedrijven als Disney, Universal Cinema, Luxottica, Amazon, Coca-Cola, Tesla, Samsung en Unilever doen vaak een beroep op hen om 3D tekeningen te maken voor reclamedoeleinden.

Aan dat illustere rijtje bedrijven kan nu ook Cogas in Almelo worden toegevoegd. De geboortige Portugees en in Utrecht wonende Ruben Poncia moest voor netwerkbeheerder Cogas een 3D schilderij maken van leidingnetwerken voor water, gas, elektra, kabel TV en warmtenetwerken die zich in de bodem van onze steden bevinden. De ‘streetpaint’ van Poncia is bedoeld als ‘public-reminder’ voor het plaatsen van ‘slimme’ meters die netwerkbeheerders verenigd in www.onsenergie.net als Cogas, Liander, Stedin, Enduris, Rendo, Westland Energy Solutions en Eneco Netbeheer landsbreed plaatsen bij consumenten en bedrijven.
Slimme meters die zoals uit onafhankelijk onderzoek van de Universiteit Twente vooral vaak eenzijdig ‘slim’ zijn met als resultaat hogere nota’s. Draadloze netwerken voor telefonie en TV, maar ook moderne LED-verlichting, kunnen namelijk met hun straling negatief van invloed zijn waardoor een hoger verbruik wordt aangegeven. Kortom geen LED-verlichting en draadloze aansluitingen voor telefonie en TV gebruiken maar gewone zuinige lampen en aansluitkabels als u niet onaangenaam verrast wilt worden. U kunt natuurlijk ook de monteur van ‘slimme’ meters buiten de deur houden tot deze meters wel absoluut betrouwbaar zijn. De keuze is aan u maar gaat u wel even het kunstwerk van Poncia op de Koornmarkt bekijken. Over ruim een week, wordt het namelijk met de hoge drukspuit weer verwijderd.

Meer 3D StreetArt klik voor de slideshow en voor netwerk-info op
Cogas.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina