Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-04-2017  

Bamboos Saté, Indonesian take away foodshop

 

ALMELO – Ruim 20 jaar was Randy de Groot kok bij horecabedrijven als Droste`s – Tubbergen, De Herikerberg – Markelo, T-Bone – Enter, Koetshuis de Noordergraaf – Harbrinkhoek. Ooit begonnen als leerling-kok maar via sous-chef eindigend als de verantwoordelijke man voor de keuken van 35 bezoekers en personeelsrestaurants in ziekenhuizen door heel Nederland . Door reorganisatie en verschil van inzichten  met deze landelijke cateraar kwam daar een einde aan en begon Randy als cateraar met zijn food-truck op evenementen door het gehele land met de verkoop van Indische hapjes zoals saté. Bamboo’s Saté was geboren en niet zonder succes. Naast de jarenlange kokservaring is Randy namelijk ook goed thuis in de Indische keuken. Dat kreeg hij van huis uit mee. ‘Dat zijn recepten die oma al gebruikte en mijn moeder ook. Maar als ervaren kok voeg ik daar natuurlijk wel mijn professionele kennis aan toe’, zegt Randy, daarmee aangevend dat de techniek in de keuken en de smaak van de mens zich blijft ontwikkelen.
Randy gebruikt verse voornamelijk  biologische groenten en vlees. De kip heeft eveneens zijn eigen diervriendelijke keurmerk. Zijn eigengemaakte meerdere soorten Atjar noemt Randy superfood gemaakt van rauwe groente gefermenteerd met melkzuur en specerijen om de smaak divers te laten zijn in smaak en kleur.
Sambal maakt Randy in de soorten Sweet shrimp, Hot madam & Hot madam 2.0 en Ginger cinnamon. Uiteraard allemaal biologisch en zonder E-nummers.

Bamboo`s Indische take-away menu`s
Met zijn Bamboo’s saté maakte Randy het afgelopen jaar al naam op tal van Life-Cooking Evenementen door het land. Het leidde tot vraag door bedrijven en particulieren en zo werd al menig jubileum- of verjaardagsfeest verzorgd met complete Indische maaltijden en of koude of warme Indische hapjes zoals loempia, pangsit, lemper-rolletjes, Indische pastei of heerlijke risolles (gevulde flensjes).
Die vraag was voor Randy de Groot reden voor een volgende stap in de ontwikkeling van Bamboo’s Saté en wel de levering van Bamboo`s Indische take-away menu`s vanuit de nieuwe vestiging aan de Grotestraat Zuid 96 (Naast Van Olffen IJs). Kortom alles vers uit de Indonesische keuken van menu tot sambal, sauzen en spekkoek.
www.bamboos.nl

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina