Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-12-2016  

Rechtbank Almelo nog 10 jaar gegarandeerd

 

ALMELO – De rechtbank in Almelo blijft nog zeker 10 jaar in de stad. Die mededeling kregen de medewerkers van Rechtbank Overijssel (Zwolle en Almelo) te horen bij het uitdelen van de kerstpakketten. De ‘ontmanteling’ ten faveure van Zwolle was al deels in gang gezet maar dat leidde tot luide protesten van medewerkers, de rechters, het openbaar ministerie, de Twentse advocatuur en bestuurders van Twentse gemeenten. Ook de Tweede Kamer liet zich niet onbetuigd en dat leidde tot een pas op de plaats ten aanzien van de bezuinigingsvoorstellen van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het gerechtsgebouw in Almelo werd een paar jaar geleden nog uitgebreid met een extra zittingszaal met allerlei digitale snufjes, maar dreigde desondanks te ‘vervallen’ door zaken naar Zwolle te verhuizen.
Eveneens werd gevreesd voor een geheel vertrek van de Justitiële Informatiedienst (JustID) uit Almelo dat aan de overkant van de rechtbank is gevestigd. Dat zou naar Arnhem verhuizen. Die verhuizing blijft overeind maar wel binnen de stadsgrens. De 210 medewerkers van JustID krijgen hun nieuwe werkplek in het gerechtsgebouw. Dat vergt enige investering om beide diensten in het zelfde gebouw te huisvesten, maar betekent eveneens dat beide justitiële diensten nog zeker 10 jaar in Almelo blijven. Door verdergaande digitalisering wordt gezien de ‘krappe’ ruimte ook flexwerken ingevoerd. Met het huidige plan staan geen banen op de tocht. Gedurende de verbouwing zal JustID voorlopig nog vanuit haar huidige huisvesting aan de Egbert Gorterstraat blijven opereren.

Archief
Terug naar vorige pagina