Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-11-2016  

Druk bezochte presentatie vernieuwd centrumplan

 

ALMELO - Dinsdagavond presenteerden de Almelose stedenbouwkundigen en betrokken architecten tijdens een Stadsgesprek in het stadhuis de plannen voor de vernieuwde Almelose binnenstad: van de haven en het plein tot de appartementen en de stadstuin aan de Wierdensestraat.

Binnenstad
“Deel complimenten uit als u het mooi vindt, maar ziet u ruimte voor verbetering, laat dat dan ook weten. De vernieuwde aantrekkelijke binnenstad is immers van én voor ons allemaal”, benadrukte verantwoordelijk wethouder Christien van Wijk. De ruim 150 aanwezigen reageerden heel gevarieerd op de plannen: van enthousiasme voor de haven en ‘ik vind alles best’ tot te weinig contrast tussen de verschillende plandelen. Inwoners vroegen aandacht voor de levendigheid van het plein, ook ’s avonds en in de winter. Ook was er de oproep om aan jongeren te denken, die moeten óók hun plek krijgen in de stad.

Fotoreportage: Jan Bril


Meer informatie
Bekijk de presentaties van de architecten en stedenbouwkundigen. Meer informatie over de haven, de appartementen rondom de haven en het havenblok staat op www.onscentrumvoorelkaar.nl.
Daar vindt u ook de planning.

Fotoreportage (33 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina