Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-07-2016  

Van Ardenne nieuwe gemeentesecretaris Almelo

 

ALMELO – Het Almelose college van B&W heeft de heer F.W. (Frederik) van Ardenne per 1 september a.s. benoemd tot gemeentesecretaris van Almelo. Van Ardenne heeft jarenlange ervaring met ingrijpende en complexe veranderingen in het publieke domein, zo staat in het persbericht van de gemeente Almelo. Ervaring die hij op deed bij de Regio Holland Rijnland (2014-2015) en de gemeenten Apeldoorn (1998 - 2014) en Den Haag (1990 - 1998). Hij was onder meer directiesecretaris en bestuursadviseur en bekleedde in Apeldoorn diverse directiefuncties waaronder directeur grote projecten en openbare werken. Momenteel is hij als eigenaar van een advies- en interim-managementbureau ingehuurd als secretaris-directeur van DUO+, de samenwerk- en uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn. De 58-jarige Van Ardenne zocht eigenlijk meer een vaste verbinding bij een gemeente om samen met inwoners en organisaties te komen tot invulling van gemeentelijke opgaven in een ‘krimpende’ gemeentelijke organisatie die bovendien minder beschikbare financiële middelen heeft, zo wordt in het persbericht omschreven.

Dat gaat echter niet zover dat Van Ardenne ook naar Almelo wil verhuizen. Een gevoelige politieke zaak zoals eerder bleek bij de wethouders-kandidatuur van de Deventernaar Jos Pierey als opvolger van de vertrekkende Anja Timmer.
Voor ambtenaren geldt echter geen woonplicht en dus is de keuze in deze voor Van Ardenne als gemeentesecretaris geen beperking.
Van Ardenne is gehuwd en woont in de fraaie buurtschap Tonden, behorende tot de Gelderse gemeente Brummen.

Archief
Terug naar vorige pagina