Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-03-2016  

Concurrerende dierenambulances in Almelo

 

ALMELO – De wereld van de dierenambulances is volledig afhankelijk van de inzet door vele vrijwilligers en zo kan het dat er toch concurrerende organisaties zijn. In Almelo en Wierden rijdt sinds jaar en dag een dierenambulance van de dierenbescherming Twente dat samenwerkt met dierenasiel ’t Noordbroek en met de dierenartsen ter plaatse en overkoepelend samenwerkt met dierenambulances van de dierenbescherming in de regio's Borne, Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Rijssen/Holten. Kortom heel Twente bestrijkend.

Daar komt nu een dierenambulance bij, want Dierenambulance Twente West gaat vanaf nu ook rijden in de regio Almelo. In Hellendoorn en Twenterand rijdt een dierneambulance van dierenasiel De Crull in Den Ham. De particuliere Stichting Dieren- Ambulance & Taxi Twente West  werkt eveneens met vrijwilligers om bij spoedeisende gevallen van dierenleed uit te rukken. Dat doet men met een ambulance die beschikbaar is gesteld door de landelijke organisatie Stichting Dierenlot.
De Stichting Dieren- Ambulance & Taxi Twente zegt actief samen te werken met met Stichting Dieren Welzijn Centrum Almelo die druk aan de weg timmert om een uniek nieuw dierenwelzijnscentrum voor de regio in Almelo neer te zetten. 'Dit centrum omvat o.a. een nieuw dierenasiel en dierenpension die voldoet aan de huidige eisen alsmede een dierenziekenhuis die is uitgerust met de modernste technieken', is in het persbericht te lezen.
 
Redactioneel commentaar:
Hoezo dit centrum omvat? Voorlopig staat er nog niets en heeft men überhaupt geen bouwlocatie! Ja men zamelt geld in, maar nog nooit is openbaar gemaakt hoeveel geld in de afgelopen jaren al is ingezameld!


Dierenambulance Twente West wil ook eigenaren met huisdieren vervoeren voor een bezoek aan de dierenarts. Het vervoer van personen is echter een taxidienst en aan vergunning onderhevig, kortom een commerciële activiteit. De Stichting Dieren- Ambulance & Taxi Twente West heeft daarover echter een andere mening.

Archief
Terug naar vorige pagina