Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-12-2015  

Diervriendelijke knalpauze heeft landelijk effect

 

ALMELO – De actie van de Almelose dierenarts Herman ter Keurs om op te roepen tot een uurtje pauze tijdens het afschieten van vuurwerk op Oudejaarsavond, heeft onverwacht grote landelijke belangstelling gekregen.
‘Eigenlijk was de actie bedoeld voor in de omliggende wijken. Maar na plaatsing in Tc Tubantia, aandacht op TV Oost en publicaties in zowel het AD als de Telegraaf volgden ook nog berichtgevingen op Radio 1 en op TV in het programma Hart van Nederland’, meldt Ter Keurs op zijn website.
Ter Keurs zoekt daarom mensen (instanties) die zijn initiatief de komende jaren landelijk een vervolg willen geven.

Almelo steunt oproep
De gemeente Almelo ondersteunt alsnog de oproep van Ter Keurs op Oudejaarsavond tussen 22.00 uur en 23.00 uur een pauze in te gelasten bij het ontsteken van vuurwerk. Eerder gaf de gemeente te kennen dat voor haar geen taak was weggelegd nadat GroenLinks de oproep van Ter Keurs als verzoek om steun bij het college van B&W had neergelegd.
Huisdieren zoals honden en katten, kunnen volgens dierenarts Ter Keurs tijdens de vuurwerkpauze nog even worden gelucht zonder stress op te lopen.
Overigens het aanzetten van de radio met muziek thuis, kan de schrikreacties van huisdieren verminderen waardoor deels ook onnodige stress wordt verminderd en ook dierenartsen hebben natuurlijk de nodige tips en hulpmiddelen.

Archief
Terug naar vorige pagina