Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-12-2015  

Thuiskomstfeestje bij Bolk Transport

 

ALMELO – De chauffeurs van Bolk Transport uit Almelo zitten normaler wijze op de bok tijdens hun transporten door geheel Europa en dan lukt het vaak niet om in het weekend thuis te zijn. Maar met Kerst wordt geprobeerd zoveel mogelijk chauffeurs naar huis te halen en dat kan zijn in Almelo of elders bij andere Bolk-vestigingen in Nederland en Europa.
De trucks worden dan aan de Plesmanweg keurig in het gelid opgesteld en dat trekt wel de aandacht van de passanten. Vandaag, 3e kerstdag,  kon men al dat fraais zelfs van dichtbij bekijken want bij Bolk was er een speciale middag voor het personeel en familie met glühwein, warme chocomel, Kerststol, een springkussen voor de kids en live-optredens met een groot truckersgehalte zoals o.a. Hessel Wijkstra, Johnny Enter, Arjan Veneman en Johnny Bolk.
Menig passant nam dus de gelegenheid waar om even de poort binnen te lopen om een kijkje te nemen en vooral te genieten van al die fraaie ‘dikke’ Volvo’s maar ook de nieuwe M.A.N. TGS voor het lange afstandstransport en de Mercedes Actros SLT, goed voor een transportlading van zo’n 250 ton aan gewicht. Het comfort straalt er van af met die ruime cabines en dat mag ook wel als je de gehele week van huis bent en de truck ook je huiskamer is. Van de gehele Bolk truckvloot van ruim 160 trucks stonden er 72 thuis in het gelid in Almelo maar moesten de opleggers bij bevriende bedrijven in de buurt gestald worden omdat alle voertuigen tegelijk thuis, al lang niet meer kan bij Bolk Transport aan de Plesmanweg.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (34 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina