Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-12-2015  

Relaxen doet Mark Rutte in Twente

 

ALMELO – Na een drukke week met een zwaar debat over de Teeven-deal en het overnemen van de voorzittershamer van de Europese Unie wil ook minister-president Mark Rutte wel wat ontspannen om even afstand te nemen van zijn zware taak in landsbelang. Dan zoeft zijn automobiel al gauw van Den Haag naar Almelo waar partijvriend Henk Bolk altijd tijd voor hem heeft maar hem toch ook altijd weer aan het Twentse belang herinnerd zoals een verbreding van de A1 als de route naar Oost Europa, de capaciteitsvergroting van de Twentekanalen  en natuurlijk de verbinding tussen Zwolle en Twente die over de weg nog steeds een ‘karrepad’ is en met de trein nog altijd langzaam dieselt. Al dat is in gang gezet in het belang van de transportwereld en dat van de ondernemers in Twente. De nuchtere kijk van een Tukker bevalt Rutte dus wel.

Maar Rutte heeft ook oog voor de mens. Zo staat hij nog regelmatig voor de klas in een Haagse school en kwam hij, wanneer de agenda het maar enigszins toeliet, ook met regelmaat bij onze inmiddels overleden fotograaf Freek Buitenweg aan, om te bezien hoe het hem verging in zijn strijd tegen de spier en zenuwziekte ALS. Nu kwam Mark Rutte met een grote bos bloemen om echtgenote Ria een hart onder de riem te steken na het verlies van Freek, want ook zij had het de afgelopen jaren zwaar als mantelzorger in deze niet te winnen strijd.

En natuurlijk werd er ook nog even gelounged voordat huiswaarts werd gereden en wel aan het Amaliaplein bij club restaurant lounge Ibiza waar de jonge ondernemers Bastiaan Loohuis en Dion Bottenberg de pollepel zwaaien.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina