Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-12-2015  

Jubileumboek en fietsendieven bij Heracles


Op 242 pagina's wordt de promotie en 10 jaar eredivisie op rij beschreven met tekstbijdragen van journalist Gijs Eijsink, Adrie Tieman en Albert Vondeling, de bedenker van het boek.

Te koop in de fanshops van Heracles Almelo voor € 14,95 en een fantastisch cadeau voor onder de kerstboom voor de echte fans van de club of de liefhebber van voetbal in het algemeen.
 

ALMELO – In de voetbaltempel van Heracles Almelo was zaterdagavond vooraf aan de wedstrijd tegen FC Groningen de presentatie van het jubileumboek 10 jaar Eredivisie 2004-2014, een overzichtelijk boek met interessante verhalen, interviews en veel foto’s naar idee en concept van de Almeloër Albert Vondeling.
Heracles had er speciaal Kwame Quansah voor over laten komen uit Engeland, want de Ghanese oud- international maakte tot de zomer van 2014 al die jaren mee. Quansah vertrok toen met een wee gemoed en had nog graag wat langer willen blijven voetballen voor de club maar Heracles wilde verjongen en bood geen nieuw contract aan maar wel en afscheidswedstrijd waarin al zijn maatjes uit die jaren aanwezig waren.
Voorzitter Jan Smit overhandigde hem het eerste officiële exemplaar evenals de huidige directeur Nico-Jan Hoogma en de Almeloër Mark Looms die in 2004 evenals Quansah mede aan de basis stonden van de promotie naar de reredivisie.
Het boek ’Heracles 10 jaar eredivisie 2004-2014’ is voor € 14,95 te koop in de Fanshop’s van de club.

Fietsendieven
Terwijl de boekpresentatie en de wedstrijd tegen Groningen in het stadion plaatsvonden, wist naast de Heraclieden in het stadion (2-1) ook de plaatselijke ‘Hermandad’ te scoren buiten het stadion. Vijf fietsendieven werden in de kladden gegrepen en afgevoerd naar het arrestantencomplex in Borne.
Al vaker werden na wedstrijden fietsen vermist en dat was voldoende aanleiding om gericht naar ‘heterdaadjes’ te kijken en dat met succes, net zoals de Heraclieden die hun vierde plek in de eerste helft van de competitie veilig stelden met 30 winstpunten waardoor de bonusbetaling voor winstpunten in de tweede helft van de competitie nu omhoog gaat! 

Contracten
Tijdens de winterstop zal het bestuur van Heracles Almelo ook met spelers aan de tafel moeten wiens contract in de zomer van 2016 afloopt. Wout Weghorst is een van hen. De bijna twee meter lange spits staat volgens verhalen in de wandelgangen in de belangstelling van Cardiff City en werd tegen FC Groningen niet opgesteld. Volgens de bookmakers is zijn transferwaarde een miljoen euro en dat zou in de zomer van 2016 zomaar de poort uit kunnen lopen indien Heracles hem in de winterstop niet voor een acceptabel bedrag verkoopt.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina