Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-12-2015  

Vastenactie ´t Noordik is een knaller

 

Tijdens de nacht is het leuk om te zien dat leerlingen veel plezier beleven aan een rondje stoelendans, het spel 30 seconds of een uitgebreide karaoke van Frozen en K3. “Het is heel erg leuk om met een hele grote groep zo bezig te zijn voor het goede doel. Je hebt echt het gevoel dat je het samen doet en daarnaast is het ook nog heel gezellig. En het is natuurlijk hartstikke chill om met je pyjama door school te kunnen lopen” aldus Havo 4 leerling Laura Winkel. Marije Huijbregts zegt: “Ik vind de nacht wel lang, vooral van het niet eten word je best wel lam. Maar het is wel heel leuk dat we dit met de hele school doen! Je kent elkaar niet allemaal, maar leert elkaar heel snel kennen en dat is heel bijzonder. Ik ben echt heel trots op onze school dat we zoveel kunnen betekenen voor onze goede doelen. Dat je een nachtje af moet zien mogen we niet over klagen denk ik, er zijn genoeg mensen in de wereld voor wie het geen keuze is om niet te eten.”

Volgende week zullen de leerlingen die het meeste geld opgehaald hebben met een busje  een gedeelte van het bedrag brengen naar het Glazen Huis in Heerlen. In de nacht is er al een prachtig spandoek gemaakt. Daarnaast zullen Twee expeditieteams van het Noordik een gedeelte van het bedrag naar Oeganda en Cambodja brengen waar het Noordik goede doelen steunt en begeleidt. Bij deze vorm van onderwijs brengen leerlingen dingen die ze in de les leren in de praktijk. Ze organiseren van de grond af hun eigen ontwikkelingsreis en hebben dankzij de actie een mooi bedrag om te besteden aan de daadwerkelijke ontwikkelingshulp.
 
Organisator Simon Withaar kijkt terug op een zeer geslaagde actie: “Ik vind het altijd bijzonder om te zien dat er 300 leerlingen zoveel verantwoordelijkheid aankunnen en er echt een feest van maken. Daarnaast halen we elk jaar zulke mooie bedragen op, dat ik enkel en alleen maar kan zeggen dat ik heel erg trots ben op mijn school en op mijn leerlingen!”
Na een heerlijk ontbijt en het euforische moment van het bekendmaken van het prachtige eindbedrag kregen de leerlingen een ontbijt om de magen weer een beetje op te starten met al vast volgend jaar in het achterhoofd.
 

Archief
Terug naar vorige pagina