Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-12-2015  

Zorgstudenten ROC in actie voor KNGF

 

ALMELO - Donderdag 3 december was de kick-off van de actie waarbij 60 eerstejaarsstudenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn zich gaan inzetten om plastic doppen in te zamelen voor KNGF Geleidehonden. ROC van Twente aan de Wierdensestraat 65 in Almelo wordt daarmee als eerste ROC een officieel inzamelpunt. Het geld dat de recycling van de doppen oplevert komt geheel ten goede aan de opleiding van blindengeleidehonden.

Tijdens hun stage en toekomstige beroep komen de studenten met veel doelgroepen in aanraking, ook met mensen die slechtziend of blind zijn. Om hier meer inzicht in te krijgen, gaf Bianca Stokkingreef van het KNGF een presentatie over hoe het is om te leven met een visuele beperking. Zij sprak uit eigen ervaring en liet zien wat haar hond Monty voor haar betekent om zelfstandig te kunnen functioneren. De studenten waren onder de indruk van haar verhaal en werden daardoor nog enthousiaster om te helpen bij het inzamelen van plastic doppen.

De studenten, die van nature heel betrokken en hulpvaardig zijn, hebben samen met docenten ervoor gezorgd dat hun ROC-locatie aan de Wierdensestraat in Almelo een officieel inzamelpunt wordt voor plastic doppen. Samen met Bianca Stokkingreef onthulden zij 3 december het deponeerpunt als officiële start van de actie waarvan de studenten ambassadeurs zijn. Zowel medewerkers als studenten, maar ook inwoners van Almelo en omgeving kunnen voortaan hier hun plastic doppen droppen. Er is ca. 20.000 kilo aan doppen nodig om een geleidehond een basistraining te geven.

Meer info over de actie
Iedereen heeft ze thuis: plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflessen of zuivelpakken. KNGF Geleidehonden roept mensen op deze niet weg te gooien, maar in te leveren! Door doppen te sparen ontlast men het milieu én steunen zij KNGF Geleidehonden. De ingezamelde doppen leveren namelijk geld op bij recyclebedrijven. Deze opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden.
Meedoen aan de doppenactie is heel simpel: de doppen even schoonspoelen, in een plastic (vuilnis)zak opsparen en naar het inzamelpunt brengen bij ROC van Twente aan de Wierdensestraat 65 in Almelo (ma-vrij van 08.00 tot 18.00 uur).
Meer informatie op www.geleidehond.nl/doppen

Archief
Terug naar vorige pagina