Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-07-2015  

Afscheid van Freek Buitenweg op de middenstip

 

ALMELO – Tot in de puntjes geregisseerd volgens de wens van ‘Paparazzo Freek’ werd donderdagavond afscheid genomen op de middenstip van het in aanbouw zijnde stadion van Heracles Almelo van onze fotograaf en columnist Freek Buitenweg (60), die zondag na jaren strijd tegen de ongeneeslijke spier- en zenuwziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) overleed in het UMC Groningen.
Met o.a. muziek van Queen, Guus Meeuwis en de Heeren van Almelo live werd het ‘afscheidsfeest’ omkleed. Toespraken van vrienden zoals Henk Bolk en Xandrine van Woudenbergh, Heracles-bestuurder Dinand ter Braak, ‘buddy’ Tonnie, echtgenote Ria en dochter Nadine beschreven de deugden en ondeugden van ‘Paparazzo Freek’. Brutaal charmant zowel in zijn jeugd als in zijn laatste carrière als fotograaf en columnist voor dit medium, dat was de rode draad in alle toespraken. “Goa effen stoan veur de foto”, was een veel gebruikte zin als fotograaf in de skyboxen en businessroom van Heracles waar ‘Paparazzo Freek’ zich gevraagd of ongevraagd toegang verschafte.
Zo’n 350 gasten namen afscheid van Freek met een borrel na in de centrale hal van het stadion waar op monitoren foto’s van Freek voorbij flitsten. Het afscheid dat hij zich had gewenst, want ‘the Show must go on’. We zullen hem missen.
Vrijdag neemt de familie in besloten kring afscheid van Freek Buitenweg, die zijn strijd tegen ALS niet kon winnen!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (33 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina